torsdag 30 oktober 2008

Krokimodell


Ljuset som strilar in från takfönstren ger oss tillsammans med den tända takbelysningen ett intryck av att vi sitter utomhus på en cirkelrund plaza. Alla deltagarna i krokikursen sitter tysta och spändamed teckningsblocken i sina knän och blyertsarna beredda i väntan på modellen då läraren ropar mot den stängda dörren att vi är beredda.


Dörren till teckningssalen öppnas sakta och du träder blygt in. Klädd i en sliten badrock. Ljuset reflekteras i ditt utslagna hår medan du sakta går mot podiet.Teckningsläraren frågar dig om du är beredd. Du svarar ja och blir visad till pinnstolen på podiet en halvmeter upp från golvet och auditoriets blickar följer dig och uppfattar att du är blyg. Din blyghet reflekteras tillbaka till oss och vi sänker våra blickar till teckningsblocken Läraren informerar oss om att det är första gången du sitter som krokimodell och kanske inte orkar så långa poser i varje period. Han säger inte att du kanske är blyg. Men vi svarar ändå att vi förstår

Skall vi börja då? frågar läraren. Du nickar och viskar ja och låter sedan badrocken falla av dig på ett tecken från läraren plötsligt står du helt naken som den Eva som Gud ursprungligen skapat dig. Det känns en vibration i klassen. Du känner dig blyg och kritiskt tänkande om dig själv. Dina tankar, Vad gör jag här? Tycker dom att jag är ful? Men din kropp med lite av årens patina är klassigt skön.

Din första pose är att sitta på stolen.Ljuset från taket lyser upp ditt ansikte och din torso dina bröst är mjukt runda och litet moget positionerade Den relativa kylan i rummet utan badrock får dina bröstvårtor att styvna och dina vårtgårdar att knottras. Du rodnar lite av din kropps reaktion och kinderna blir röda men du behåller din position och dina bröst blir flerfalt förevigade innan den för dig befriande rasten kommer.

Paus och du tar på dig badrocken och går lättad ut. Läraren ber dig att dricka ett glas vatten

Du kommer in igen och får en ny stående pose tilldelad Badrocken glider av och blottar dig som en Venus igendin mage som har spår från en blindtarmsoperation är lite boaserad av tidigare graviditet. Din navel är djup och rund. Du känner blickarna på ditt sköte, som är täckt av ett tunt fjuntäcke.men bara så litet att den smala springan tydligt syns. Lamporna och arbetet i rummet får dig varm och manar fram en tunn prydnad av glansig svett du vänjer dig långsamt vid situationen och ser allt frimodigare ut. Det strålar om dig.Du känner dig vacker! Din aura och nakna kropp ger alumnerna inspiration. mjuka armar.. muskulösa ben.. kortansat, nästan rakat venusberg.. kvinnotorsons bröst och mage och ditt vackra ansikte omslutet av ljust hängande hår.Vill fånga allt på mitt block.

Lektionen slut! Meddelandet skär abrupt genom salen. Hinner fånga en sista detalj av dig innan du åter sveper in dig i badrockens kokong och glider in bakom den stängda dörren igen.

Ut kommer du återvandlad till mellanstadielärarinnan Carinakyskt inpälsad för vinterns klimat. Du ler ditt adjö och talar om att du kommer nästa vecka igenoch sedan försvinner du ut i vinterkylan. Kvar finns bara bilden av den varma vackra nakna Eva.

3 kommentarer:

  1. vackert skrivet om kvinnokroppen,som står där och posera som modell

    SvaraRadera
  2. Sonja, Tack.

    Du har kanske jobbat som krokimodell?

    SvaraRadera
  3. god kväll nä det har jag inte gjort
    :)

    SvaraRadera